Per l'antic camí d'Odèn (Solsonès).


Roca de Canalda

Espluga de Can Cavallol
Excursió conjunta amb la Secció Natura celebrada el 28 d'abril de 2012. El vocal ha estat Albert Roig amb la col.laboració de Teresa Galvany. Hem transitat per l’antic camí d’Odèn, al peu de la roca de Canalda, on hem admirat i descobert els senyals inequívocs de l’ocupació humana que el pas del temps ha retingut. Un paisatge humanitzat, en clara regressió cap el seu estadi original.



Espluga de Can Cavallol
Espluga Melera

L’itinerari que hem seguit ha estat: Roca de Canalda i les esplugues de Cavallol, Andreu, Melera, i dels Moros; Canalda i l’església de Sant Julià de Canalda;  pel camí de Solsona a Sant Llorenç del Morunys hem passat pel Barri de les Portes amb visita a l’espluga, el Domenjor, el Martí fins a Isanta; Sant Agustí d’Isanta; font de la Ferrera, bosc de la Salada i Hostal del Cap del Pla.

Dia emboirat, amb relativa bona visibilitat. La pluja ens ha respectat.




Espluga dels Moros



Sant Julià de Canalda

24 dels 26 participants a aquesta excursió

Sant Agustí d'Isanta


Les muntanyes de Prades al Baix Camp

Prades. Portal de l'església.
Foto Marcel.lí Garriga
El passat dissabte, dia 24 de març de 2012 s’ha fet l’excursió Les Muntanyes de Prades al Baix Camp. L’excursió, que era circular ha començat i acabat a la vila de Prades i ha tingut un recorregut aproximat de 12 quilòmetres i un desnivell de 253 m.
Hem fet la sortida de la plaça Major de Prades i, pel Portal del Pontens hem desplaçat fins el camí del Colomer fins arribar al cim deltossal de la Baltasana, de 1203 m d’altitud. D’allà hem anat fins elcoll del Serafí, després de visitar la mina de l’Obis, antiga mina de barita, les ruïnes del mas de la Cova d’en Perotisla Cova del Grímgol i el pou de gel del Celestino. A partir d’aquí hem fet via fins a Prades havent-nos entretingut per veure les ruïnes del petit Mas Pocurull, la roca dels Corbs i l’ermita balmada de l’Abellera. Dins lavila de Prades hem fet un recorregut pels indrets més interessants. El Guia ha estat Albert Roig i el vocal Dino Giannoni.





Ruïnes del Mas de la cova d'en Perotis.  Foto Marcel.lí Garriga
Ermita de l'Abellera.  Foto Marcel.lí Garriga