Conferència. "Deplorable cas dels Catalans"

Dijous 22 de maig de 2014.Celebració, al casal Pere Quart de Sabadell, de la conferència Deplorable cas dels catalans
Ha tingut de protagonistes a Miquel Calçada, comissari del Tricentenari, Manel Manonelles, professor associat de relacions internacionals de la Universitat Ramon Llull – Blanquerna i Quim Torra, director del Centre Cultural El Born.
El tema central ha estat una exposició dels moviments diplomàtics europeus entorn de la Guerra de Successió i una exposició del debat que varen mantenir a la Cambra dels Lords, a Londres l’abril de 1714.
Una conferència que s’emmarca dins dels actes del Tricentenari, 1714/2014 i que ha estat organitzada per la Secció d'Història de la UES, amb la col.laboració d'Òmniu Cultural. Ens ha honorat amb la seva presència el Senyor Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez.

Fotos: Lluís Fernàndez
D'esquerra a dreta, Manel Manonelles, Miquel Calçada i Quim Torra







Part dels assistents a l'acte, al Casal Pere Quart de Sabadell

PASSEJANT PEL BERGUEDÀ: Creu del Cabrer, Peguera i Fumanya. Excursió realitzada el 4 de maig de 2014

Creu del Cabrer
Travessa per la vall de Peguera. Des del punt més alt de la Creu del Cabrer, fins al parc paleontològic de Fumanya, passant pel minúscul poblet de Peguera, avui abandonat, arrecerat sota un impressionat “roc” que havia estat un lloc de guaita. Un recorregut amb un paisatge extraordinari farcit de prats d’alta muntanya, amb les primeres flors de la temporada.
També hem pogut donar un cop d'ull a l'església romànica de Sant Mateu de Fumanya i a la impressionant paret amb empremptes de dinosauri del Parc Paleontològic de Fumanaya i als diversos vestigis de l'antiga explotació del carbó que es va produir en aquestes valls.
Ens ha mostrat aquests móns de Déu Antoni Carbonell que ha estat també l'autor dels textos publicats a la Nota de Camí número 50 que trobareu a la secció de publicacions.
Nota i fotos: Lluís Fernàndez

Genciana
Marxívol

Poble i roc de Peguera

Participants de la sortida amb el poble i el roc de Peguera al fons.

Font de Cal Coix. Fumanya
Romànica de Sant Mateu de Fumanya
Sargantana de Fumanya
Empremtes de dinosauri de Fumanya