ARXIU FOTOGRÀFIC

Publicació de fotografies de l'ARXIU FOTOGRÀFIC a la revista Vallesos
Davantal de la revista Vallesos amb foto de l'Arxiu
Interior de la revista Vallesos amb fotos de l'Arxiu


Article de Cesc Prat, corrector del nostre calendari
 
Fotografies de l'Arxiu Fotog`ràfic de la UES

 Una exposició i un estudi del Centre d'Estudis Psicològics de Sabadell amb imatges de l'ARXIU

www.sitesize.net/aquiempiezamurcia/
  
Últimes imatges entrades i relació dels donants, publicat al Butlletí de la UES, 139.

Butlletí  de la UES nº 139, p. 4

Butlletí  de la UES nº 139, p. 5
Butlletí  de la UES nº 139, p. 7
Butlletí  de la UES nº 139, p. 6


ARXIU FOTOGRÀFIC DE LA UES (AFUES) 

Composició de dues fotografies de l'ARXIU FOTOGRÀFIC DE LA UES obtingudes el dia 1 d’agost de 1910,a la  plaça de  Sant Roc de Sabadell, per Fermí Abad Ribera i per Miquel Casas Trullàs. Aquesta composició es va fer amb motiu de la celebració dels 100 anys de la nostra institució i il.lustrava la portada del calendari de la UES de l’any 2008.


La Unió Excursionista de Sabadell (UES), entitat resultant de la fusió dels antics centres excursionistes del Vallès, de Sabadell i Terra i Mar, va crear l'any 1990 l'Arxiu Fotogràfic de la UES, per iniciativa de la Secció d'Història.

Ho féu amb la voluntat que aquest arxiu fos l'hereu dels antics arxius de cadascuna de les entitats que la precediren i actualment, l'Arxiu Fotogràfic de la UES està composta per fotografies de temàtica vallesana, testimonis gràfics de la nostra història, que com a tals formen part del nostre patrimoni cultural i històric.

Sovint les fotografies són els únics documents que ens queden de paisatges rurals o urbans que han estat transformats o degradats, com també de construccions, oficis, tradicions i activitats que ja han desaparegut.

L'arxiu es nodreix, bàsicament, de les donacions dels socis i sòcies i dels seus familiars, i de totes les persones que, sensibles al tema, ens fan arribar els originals que tenen, ja sigui fent-nos-en donació o simplement deixant-los per tal que en traguem una còpia.

L’Arxiu disposa d'un fitxer que tothom pot consultar. A cada fitxa hi ha, a més d'una reproducció de la fotografia, totes les dades de què disposem: l'autor/a, l'any, la persona que ens l'ha feta arribar i, sobretot, tot allò que a partir de l'observació de la fotografia anem recollint sobre el tema o els fets que s'hi mostren.

Actualment s’està en procés d’informatitzar les dades de l’arxiu.

A banda, l'Arxiu Fotogràfic de la UES disposa, també, d'un servei de còpies a disposició d'educadors, historiadors, conferenciants, editorials i de tothom qui hi estigui interessada.