Flama de la Llengua Catalana. Conflent.

Amb motiu de la 43 renovació de la flama de la llengua catalana, que enguany ha estat encarregada al Centre Excursionista de Castelló la SECCIÓ D'HISTÒRIA, conjuntament amb la Secció Cultura i la Secció Muntanya de la UES s'ha desplaçat a Prada de Conflent per tal d'acompanyar als companys de Castelló en l'acte de l'encesa de la flama.

L'estada a Prada s'ha desenvolupat així:
Dissabte dia 28. Recorregut excursionista de Taurinyà a Cuixà, amb pujada fins a la torre romànica de Sant Valentí de Cors; visita al famós monestir benedictí preromànic de Cuixà. Havent sopat vetllada musical amb el cantant nord-català Ramon Gual.

Diumenge, dia 29. Encesa de la Flama als peus de la tomba de Pompeu Fabra amb cantada del Cant del ocells, la Muixeranga i Pols, interpretats per Ferran Badal i Carme Sanchís.

Recepció a l'Ajuntament de Prada, amb parlaments de la representant de l'alcaldia de Prada, del president del Centre Excursionista de Castelló i de Jordi Mir.


Participants de la caminada de Taurinyà a Cuixà per dalt la serra de la torre de Sant Valentí de Corts
Sant Valentí de Corts. Edifici romànicrectangular del segle XI, al qual s'afegí l'absis el XII
Jordi Mir durant la lectura, en un moment de la caminada, del poema els dos campanars (Cuixà i Sant Martí del Canigó) de Jacint Verdaguer
Monestir de Sant Miquel de Cuixà. Edifici d'estil romànic, construit damunt d'un de mñés actic pre-romànic. Al fons, nevat, el Canigó