ROMÀNIC PER A EXCURSIONISTES: Sant Pere de Vallhonesta i el Pont de Vilomara


Sant Pere de Vallhonesta
Com s'havia anunciat el passat 7 de novembre de 2015 es va fer l'excursió a Sant Pere de Vallhonesta acompanyats pel guia Josep M Masagué i Torné. Després de traslladar-nos al mirador de Sant Bernat i prendre una mica el sol d'aquell matí força fred anarem a l'església de Sant Pere, on ens esperaven membres del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet que són qui tenen cura de la capella i de l'antiga masia del costat, transformada en refugi.
Sant Pere de Vallhonesta. Interior
A continuació ens arribàrem fins al lloc on hi ha el roure Gran del Rubió i d'allí pujarem per la pista forestal fins a Sant Jaume de Vallhoneta per a veure les ruïnes de l'antic hostal i la capella i font de Sant Jaume. Havent dinat, i després de la corresponent fotografia de grup, baixarem de nou fins a Sant Pere, però ara per un altre camí, més directe. Allà agafàrem de nou els cotxes.
Finalment ens traslladarem al Pont de Vilomara per a veure i parlar una mica del famós pont gòtic per el qual travessa el Llobregat el camí ral de Manresa a Barcelona.



Ruïnes de l'hostal de Sant Jaume de Vallhonesta







Diferensts imatges de l'hostal de Sant Jaume de Vallhonesta

La colla davant l'ermita de Sant Jaume de Vallhonesta




El Pont de Vilomara