Presentació de les excursions conjuntes amb la Secció Natura

El divendres, dia 27 de gener de 2012, han estat presentades, a la sala d’actes de l’entitat, les excursions programades per la Secció Natura d’aquest any. Quatre d’aquestes  sortides presentades les organitzarem conjuntament les seccions de Natura i d’Història:
4 de febrer. HISTÒRIES DE CAMÍ. Visita al nucli medieval de Prades (Baix Camp) i pels camins històrics de les Muntanyes de Prades, es visitaran antigues explotacions, com la mina de barita de l’Obis i el pou de glaç del Celestino.
Vocals: Albert Roig per Història i Dino Giannoni.
28 d’abril. PER L’ANTIC CAMÍ D’ODÈN. Ruta per l’antic camí d’Odèn (Solsonès), al peu de la roca de Canalda, per descobrir els senyals de l’ocupació humana que el temps ha retingut; carrerades, feixes de conreu, prats de pastura i poblament. Un paisatge humanitzat, en plena regressió.
Vocals: Albert Roig per Història i Teresa Galbany per Natura.
30 de juny: DEIXATS DE LA MÀ DE DÉU. Pesta, terratrèmols i silenci. El poble de Montclús (a la Noguera) va experimentar al llarg del temps uns episodis històrics, que van provocar la seva total destrucció. En canvi, el poblat encastellat d’Oroners va claudicar davant del “progrés”: la construcció del pantà de Camarasa..
Vocal: Albert Roig per Història i Marc Monràs per Natura.
17 de novembre: EL CONGOST DE FRAGUERAU. Per terres del comtat de Prades, seguint les aigües del riu Montsant, sortirem d’Ulldemolins i ens endinsarem a l’espectacular congost de Fraguerau, d’insòlita geologia i eslèndida vegetació, fins arribar al conjunt eremític de Sant Bartomeu, documentat ja el 1160 com a indret d’anacoretes.
Vocals: Albert Roig per Història i Francesc Macià per Natura.
Hi haurà una conferència prèvia a cada sortida, el dijous abans, a càrrec d’Albert Roig.