QUI SOM

La Secció d’Història es va constituir oficialment al si de la Unió Excursionista de Sabadell per aprovació de l’assemblea del 3 de febrer de 1989.

 “A Sabadell la majoria dels historiadors que han basat els seus estudis en la documentació, en el trepig del territori i en la observació directa, han tingut una estreta relació amb les entitats excursionistes. Alguns d’ells han destacat i són a la memòria de tots: Miquel Carreras, Joan Montllor, Miquel Crusafont, Josep Rossell, Rafael Subirana...”

“Intentar retrobar la tasca que iniciaren aquests predecessors nostres, va ser el primer que ens plantejarem un grup de socis de l’entitat quan ens decidirem a formar la Vocalia d’Història. Els nostres objectius, partint de la realitat del nostre paisatge i de la nostra gent, son els de cercar, estudiar, investigar i difondre, d’una manera el màxim de planera, però sense renunciar al rigor necessari, el patrimoni històric del nostre país en general i el del terme de la ciutat de Sabadell en particular"(*).
 
Una de les activitats més important de la Secció és l’Arxiu Fotogràfic de la UES.

El logotip que els identifica és una petita part d’un grafit de caràcter popular de l’antiga rectoria de Sant Julià d’Altura, que sembla que representava el famós romiatge que feia la parròquia a Montserrat. El fragment elegit mostra una campana i el campaner, amb línies esquemàtiques, però molt expressives.

(*) Butlletí núm. 86 del gener-abril de 1989: La Vocalia d’Història, presentació.


Podeu contactar amb nosaltres a través de l'adreça:
historia@ues.cat


Memòria del curs 2015-2016

Memòria del curs 2014-2015

Memòria del curs 2010-2011